Till startsidan
Translate

Elproduktion på Möllegården

I anslutning till de nya forskningsanläggningarna i Brunnshög ligger Möllegården, en gård som tidigare fungerade som bostad för de möllare som arbetade på stubbamöllan precis intill. Gården har nu renoverats av Science Village Scandinavia och fungerar som besökscentrum för de som vill veta mer om ESS och MAX IV. I framtiden ska gården också bli café.

Bredvid gården står hybridkraftverket ”Giraffen” som är utvecklad av InnoVentum och ägs av Kraftringen och Science Village Scandinavia. På Giraffen finns både solceller och ett vindkraftverk och den producerar hela 14 000 kilowattimmar el per år. Energin går till att driva Möllegården, vilket gör att gården är helt självförsörjande. Det blir till och med 4 000 kWh över per år. Överskottet på energi köper vi på Kraftringen tillbaka från Möllegården och använder i vår elförsäljning.

Här kan du följa Giraffens elproduktion och Möllegårdens elanvändning i realtid.    


Kontakta oss

Jag tar tacksamt emot frågor, synpunkter och önskemål från dig. Vänligen fyll i dina kontaktuppgifter och ditt ärende i fälten nedan. Jag återkommer till dig snarast.

Mottagare
[namn]