Till startsidan
Translate

Referens

Energikartläggning minskade bostadsrättsföreningens fjärrvärmeförbrukning

Energikartläggning minskade föreningens fjärrvärmeförbrukning

Bostadsrättsföreningen Fågelmannen ligger vid Tunaparken i Lund. Föreningen äger 71 bostadsrätter i ett tiovåningshus från 1960-talet. De senaste åren har fastigheten genomgått ett stort renoveringsarbete med bland annat dränering, relining av avloppsrör, isolering av källare och ny sensorstyrd entré- och trappbelysning.

Föreningen kom i kontakt med Kraftringen genom ett utskick om att genomföra en energikartläggning. Föreningen var positiv och nappade på erbjudandet.

Många boende hade länge haft problem att reglera värmen i sina lägenheter. Vissa hade så varmt på vintern att de var tvungna att ha fönstren på glänt mitt i vintern, medan andra hade väldigt kallt i sina lägenheter. Energikartläggningen visade bland annat att termostater och elementvred var ur funktion och behövde bytas. Vi på Kraftringen hjälpte föreningen att upphandla termostater för att få det mest konkurrenskraftiga priset. Bostadsrättsföreningen genomförde själv en upphandling för injusteringen av värmesystemet, och det visade sig att Kraftringen var förmånligast.

Bengt Boström, styrelseledamot i bostadsrättsföreningen, säger så här om energieffektiviseringen:

-       Kraftringen har samarbetat med föreningen på ett föredömligt sätt och resultatet av injusteringen är att vår fjärrvärmeförbrukning minskat med cirka 20 %.

Bengt berättar också att Kraftringen hjälpte till att ansöka om ekonomiskt stöd från Energimyndigheten för att genomföra kartläggningen.  

 


Kontakta oss

Jag tar tacksamt emot frågor, synpunkter och önskemål från dig. Vänligen fyll i dina kontaktuppgifter och ditt ärende i fälten nedan. Jag återkommer till dig snarast.

Mottagare
[namn]